HARI KRAF KEBANGSAAN 2011
23 FEBRUARI - 7 MAC 2011
10.00 PAGI -10.00 MALAM
KOMPLEKS KRAF KUALA LUMPUR,JALAN CONLAY
Posted on 13 February 2011
 

Kraftangan Malaysia mencatat sejarah buat kali ke-9 pada 23 Februari 2011 kerana mengadakan Hari Kraf Kebangsaan yang sentiasa dinanti-nantikan oleh rakyat Malaysia dengan penuh kebanggaan atas hasilan kraf anak tempatan.

HARI KRAF KEBANGSAAN diadakan bagi tujuan memberi pengiktirafan ke atas sumbangan usahawan dan penggiat kraf dalam mengembangkan industri kraf dan menjana ekonomi negara. Penganjuran ini memberi kesedaran di kalangan masyarakat umum mengenai kewujudan pelbagai produk kraf tempatan dan kepelbagaian penggunaanya yang bukan sahaja sebagai hadiah dan cenderamata tetapi juga untuk kegunaan hiasan dalaman. Para usahawan dan penggiat kraf serta masyarakat tempatan juga dapat mengetahui perkembangan terkini tentang teknologi, rekaan dan maklumat pasaran semasa industri kraf tempatan dalam usaha menggalakkan pertumbuhaan ekonomi negara.

Hari Kraf Kebangsaan 2011 pada kali ini bertemakan "KRAF MENJANA EKONOMI"
Antara aktiviti yaang disediakan adalah seperti jualan kraf, pemeran & jualan produk baru kraf, pameran warisan kraf & edukraf, pameran teknologi, perjumpaan pembeli, apresiasi kraf, demonstrasi kraf, persembahan kesenian dan permainan rakyat.

Semua dijemput dan masuk adalah PERCUMA

Sebarang pertanyaan boleh hubungi 03-21627533 atau layari www.kraftangan.gov.my atau email kepada pro@kraftangan.gov.my


- sumber Bahagian Komunikasi Korporat, Perbadanan Kemajuan Kraftangan Malaysia.


'BUDI BAHASA BUDAYA KITA'

Posted on 13 February 2011.